آموزش

راهکارهای جلوگیری از مرجوع کالا

sangin bazar-cancellation banner

در بخشی از ماده های مربوط به قوانین تجارت الکترونیک امکان مرجوع کالای خریداری شده توسط مشتریان مطرح شده است، که بر این اساس خریدار امکان بازپس دادن کالای خریداری شده را بنا به شرایطی که در این قوانین ذکر شده، خواهد داشت.

 

مرجوع کالا در قوانین تجارت الکترونیک

sangin bazar-digital marketing rules banner

ماده ۳۷:

“در هر معامله از راه دور مصرف‌کننده باید حداقل هفت روز کاری، وقت‌برای انصراف (حق انصراف) از قبول خود بدون تحمل جریمه و یا ارائه دلیل داشته باشد.‌ تنها هزینه تحمیلی بر مصرف‌کننده هزینه بازپس فرستادن کالا خواهد بود.”

‌ماده ۳۸:

“شروع اعمال حق انصراف به ترتیب زیر خواهد بود:
‌الف – درصورت فروش کالا، از تاریخ تسلیم کالا به مصرف‌کننده و در صورت‌ فروش خدمات، از روز انعقاد.
ب – در هر حال آغاز اعمال حق انصراف مصرف‌کننده پس از ارائه اطلاعاتی‌خواهد بود که تأمین‌کننده طبق مواد ۳۳ و ۳۴ این قانون موظف به ارائه آن است.
ج – به محض استفاده مصرف‌کننده از حق انصراف، تأمین‌کننده مکلف است‌ بدون مطالبه هیچ‌گونه وجهی عین مبلغ دریافتی را در اسرع وقت به مصرف‌کننده مسترد‌ نماید.

‌د – حق انصراف مصرف‌کننده در مواردی که شرایط خاصی بر نوع کالا و خدمات‌حاکم است اجرا نخواهد شد. موارد آن به موجب آئین‌نامه‌ای است که در ماده (۷۹) این‌ قانون خواهد آمد.”

‌ماده ۴۱:

“درصورتی که تأمین‌کننده، کالا یا خدمات دیگری غیر از موضوع معامله‌ یا تعهد را برای مخاطب ارسال کند، کالا و یا خدمات ارجاع داده می‌شود و هزینه ارجاع‌ به عهده تأمین‌کننده است. کالا یا خدمات ارسالی مذکور چنانچه به عنوان یک معامله یا‌ تعهد دیگر از سوی تأمین‌کننده مورد ایجاب قرار گیرد، مخاطب می‌تواند آن را قبول کند.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *